За първи път Министерство на здравеопазването работи по въвеждане на

...
За първи път Министерство на здравеопазването работи по въвеждане на
Коментари Харесай

Начева обяви къде ще бъде насочен допълнителния финансов ресурс за НЗОК

За първи път Министерство на здравеопазването работи по въвеждане на условия за следене на качеството на лекуването в Националния рамков контракт.
Това разкри заместник-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева по време на разискването на отчета за активността на НЗОК за 2017 година “.
„ Благодарим за извършения спор по тази извънредно значима тематика, обвързвана с работата на касата. Както към този момент беше маркирано докладът за 2017 година, който от дълго време е завършил, послужи като добър опит и насоки в рамките, на които да преодоляваме проблемите в бранша през актуалната 2019 година
Мога да очертая в няколко посоки това, което се опитваме да преодолеем на база на установените пропуски и проблеми в доклада за 2017 година
Във връзка с гласуваните и признати от народните представители промени в редица здравни закони и бюджетния закон това, което може да се случи през актуалната година е следното.
В региона на финансовите средства разполагаме още веднъж с спомагателни 0, 5 милиарда лева бюджетен запас , който ще бъде ориентиран предпочитано в областта на първичната помощ за профилактика, диспансерно наблюдаване и възнаграждение за работа при неподходящи условия на общопрактикуващите лекари “, съобщи Начева.
Тя уточни, че дружно с наредбата за специалности на общопрактикуващи лекари ще се преодолее част от казуса, обвързван с тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР