За първи път Македония ще вземе от България Великденския Благодатен

...
За първи път Македония ще вземе от България Великденския Благодатен
Коментари Харесай

За първи път: Македония ще вземе от България Благодатния огън

За първи път Македония ще вземе от България Великденския Благодатен огън. Православната ни черква не е публично известена, само че няма мотив да откаже, обявиха за bTV от Светия Синод.

За 13-и път български духовници ще отидат в Ерусалим, откъдето ще донесат Благодатния огън. Делегацията ще бъде водена от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Представителите на православните църкви първо ще се съберат в Ерусалимската патриаршия.

„ И дружно с Ерусалимския патриарх в уреченото време се насочат към храма на Възкресението и влизайки в Светия олтар на православния храм, който се намира там, изчакват с молитва слизането на Благодатния огън”, изясни митрополит Антоний.

--> Ерусалимският патриарх влиза в Светия олтар, с цел да вземе нетварния Благодатен огън. После го раздава първо на формалните делегации, пристигнали от целия свят.

Вярващите показват насладата си с крясъци, както е било и в антични времена. „ Коптите са там, арменците също са там, има представители на другите вероизповедания, които свидетелстват на първо място за истинността на това събитие”, добави митрополит Антоний.

Делегацията отпътува за Ерусалим на 7 април сутринта с дребния държавен „ Фалкон”. Взимането на Благодатния огън за първи път ще бъде предавано непосредствено във „ Фейсбук” на страницата на Българската православна черква.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР