За първи път Летният университет на ЮНЕСКО се проведе в

...
За първи път Летният университет на ЮНЕСКО се проведе в
Коментари Харесай

Бургаско участие в Летния университет на ЮНЕСКО

За първи път Летният университет на ЮНЕСКО се организира в България, в Биосферен парк „ Централен Балкан “ на териториите на общините Павел Баня, Карлово и Троян.  В него се включи и Станислав Георгиев, който е специалист „ Биоразнообразие, предпазени територии и зони “ в РИОСВ-Бургас. Университетът е отдаден на устойчивото развиване и интегрираното ръководство на биосферните паркове. Програмата на ЮНЕСКО „ Човекът и биосферата “ има за цел да построи мрежа от биосферни паркове, които да съставляват модел на хармонично взаимоотношение сред индивидът и заобикалящата го среда.

Специалисти от 15 страни са показали своите оферти за основаване на интернационален юношески комитет за биосферните паркове, част от които са свързани с разработване на обща интегрирана карта, която включва и туристическия капацитет на българските биосферни паркове.
Биосферен парк „ Узунбуджак “ е част от Странджа - една от планините с най-богато богато биоразнообразие в България и Европа. Паркът е част от територията на община Малко Търново, където са открити могилни некрополи и независими гробници от времето на траките, познати с наименованието долмени. Нестинарството е бит, който се прави единствено в този регион. Танцуване върху огъня е включено в листата на международното нематериално културно завещание на ЮНЕСКО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР