За първи път клауд инфраструктурата излиза пред традиционнатаЗа първи път

...
За първи път клауд инфраструктурата излиза пред традиционнатаЗа първи път
Коментари Харесай

Доставките на хардуер за облака взимат превес

За първи път клауд инфраструктурата излиза пред обичайна

За първи път през Q3 на 2018 година приходите на доставчиците в сегмента на облачната инфраструктура надвишават продажбите на съоръжение за обичайните ИТ среди (източник: CC0 Public Domain)

Продажбите на съоръжение за облачни инфраструктури са нарастнали с 47,2% през третото тримесечие на предходната година, достигайки 16,8 милиарда $, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC.

Към оборудването за клауд инфраструктури IDC включва сървъри, складове за данни и Ethernet комутатори. За първи път през Q3 на 2018 година приходите на доставчиците в сегмента на облачната инфраструктура надвишават продажбите на съоръжение за обичайните ИТ среди.

Съотношението на приходите в обсъждания тримесечен интервал е в интерес на клауд оборудването, на което се падат 50,9% от общите продажби. За същия интервал година по-рано този дял беше 43,6%, напомнят анализаторите.
още по тематиката
Като цяло за годината, IDC чака приходите от облачни инфраструктури да останат под границата от 50% – прогнозата е за 47,4%. Очаква се обаче двуцифрен растеж във всичките три сегмента.

Приходите от изчислителните платформи ще се усилват най-бързо – растежът в този сегмент ще доближи 59,1%, до момента в който постъпленията от Ethernet комутатори и сторидж системи ще набъбнат надлежно с 18,5% и 20,4% за годината.

Лидер в продажбите на съоръжение за облачни инфраструктури е американската компания Dell, която е нараснала пазарния си дял от 13,9% до 14,2% за една година. Делът на HPE/New H3C Group бележи спад от 12,6% до 9,8%, а третият водещ снабдител, Cisco, записва оттегляне от 8,1% до 6,4%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР