За първи път като глава на Римокатолическата църква папа Франциск

...
За първи път като глава на Римокатолическата църква папа Франциск
Коментари Харесай

И папата клекна пред гейовете

За първи път като глава на Римокатолическата черква папа Франциск изрази поддръжка за еднополовите бракове. Посланието се съдържа в документален филм, показан през днешния ден премиерно на филмовия фестивал в Рим, съобщи Българска национална телевизия.

В лентата се преглеждат въпроси, които са най-важни за светия отец, в това число опазването на околната среда, бедността, миграцията, неравенството по породист симптом и приходи.

"Хомосексуалните имат право да са семейство, те са деца на Бог ", споделя папа Франциск в едно от интервютата, показани на екран. Той се афишира за закон за гражданския съюз, който обгръща правно и хората с нетрадиционна полова ориентировка.

Като архиепископ на Буенос Айрес Франциск се разгласи за цивилен съюзи на гей-двойки като опция на еднополовите бракове, само че в никакъв случай не е изразявал тази позиция като папа.

Режисьорът на кино лентата със заглавие "Франческо " има свободен достъп до кардинали, архива на телевизия Ватикана и самия Свети отец. Той споделя, че е пробил с непримиримост и доставки на аржентински чай и бисквити, предадени на папата посредством аржентинци с връзки в Рим.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР