За първи път жителите на община Стамболийски ще имат Информационен

...
За първи път жителите на община Стамболийски ще имат Информационен
Коментари Харесай

Отварят Общински информационен център в Стамболийски

За първи път жителите на община Стамболийски ще имат Информационен център. Идеята за отварянето му е на кмета Георги Мараджиев, който е намерил и най-подходящото за задачата помещение – приземния етаж на НЧ „ Н. Й. Вапцаров “. Тук преди години е имало дискотека, в която през далечната 1983 година кметът Мараджиев е работил като дисководещ. Това е първата работа през живота на градоначалника, а работодателят му тогава е бил Васил Шабанов.



След него кметът е имал още един шеф, а през 1988 година става самичък на себе си шеф. Сега Шабанов става общински чиновник и ще има задачата да възобнови мястото, където е била дискотеката. Ремонтът ще се извърши със средства от локалния бюджет и благодарение на Оперативна програма БКС. „ Ще създадем ново звено към Общината с двама чиновници, единият от които ще е Васил Шабанов.



Те ще дават отговор за културната стратегия – прожекции на филми, театрални представления, концерти в Лятното кино, което също ще бъде ремонтирано. „ Ще бъдат обособени две зали – едната ще е конферентна зала с към 20 места, оборудвана с микрофони и мултимедия и ще се употребява за разнообразни конгреси като конференции, срещи с жители или презентации. Голямата зала ще е с над 60 места и тук ще има опция да се организират представяния на книги, изложения, а също семинари, образования или други събития с лектори.

Може да се вършат презентации и на козметични артикули или на вино да вземем за пример. В тази зала също ще има микрофони и мултимедия. Така че, скоро ще имаме още нещо, което в никакъв случай не са имали жителите на нашата община – Общински информативен център. И тук желая да оповестя, че всеки, който желае, може да си направи през идващите няколко дни фотоси на остарелия площад с шадравана, тъй като започваме ремонта му дружно с ремонт на читалището и Лятното кино за 2,3 милиона лв. “, сподели кметът Георги Мараджиев.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР