За първи път жена поема ръководството на германска военноморска база,

...
За първи път жена поема ръководството на германска военноморска база,
Коментари Харесай

Инка фон Путкамер става първата жена командир на германска военноморска база

За първи път жена поема управлението на немска военноморска база, съобщи ДПА.

" Това е завръщане в дом, който ми е обичан, в познати за мен води ", съобщи новият пълководец на ескадра миночистачи Инка декор Путкамер във военноморската база в северния град Кил.

Заедно с още една военнослужеща тя е първата жена, която става пълководец във военноморските сили. В Кил тя е била пълководец на миночистача " Хомбург " и заместник-командир на ескадра миночистачи, написа Българска телеграфна агенция.

Родена във Вилхелмсхафен, 41-годишната жена желае да бъде образец за подражателство. " Въоръжените сили оферират на мен и брачна половинка ми опцията да заемаме управителни длъжности и да можем да съвместим това със фамилния живот ", сподели тя.

" Без подозрение, това е стресиращо и изисква доста организация и авансово обмисляне, само че е допустимо ", посочи Фон Путкамер.

Тя би желала промяната на командния състав да бъде съпроводена с посланието, че въоръжените сили на Германия дават опция на дамите да заемат такива позиции.

Ескадрата включва 10 кораба за търсене и неутрализиране на мини. Неотдавна моряците откриха 1,8-тонна английска мина по време на обучение в Килския фиорд. Според полицейски отчети това е най-голямата неексплодирала бомба от Втората международна война, намирана в миналото в провинция Шлезвиг-Холщайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР