За първи път жена от азиатски произход ще ръководи Филмовата

...
За първи път жена от азиатски произход ще ръководи Филмовата
Коментари Харесай

За първи път жена от азиатски произход ще ръководи Филмовата академия в САЩ

За първи път жена от азиатски генезис ще управлява Филмовата академия в Съединени американски щати. Продуцентката Джанет Янг бе определена за президент на Академията за кинематографично изкуство и просвета, заяви Асошиейтед прес.

Продуцентката на " Народът против Лари Флинт ", която е на 66 години, става четвъртата жена отпред на организацията, която връчва премиите " Оскар ". Янг бе определена от 54-членния директорски съвет на киноакадемията да наследи на управителния пост Дейвид Рубин, чийто тригодишен мандат изтича, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заедно с изпълнителния шеф Бил Крамър - някогашният шеф на музея на академията, който бе определен на мениджърския пост през юни, Янг ще управлява в интервала на продължаваща еволюция на филмовата промишленост за стабилизиране на премиите " Оскар ", чиято известност през последните години бе помрачена от кавги и спадащ рейтинг.

Родената в Куинс щерка на китайски имигранти Янг от дълго време е значима фигура в азиатско-американската общественост в Холивуд. Тя е член на управителния съвет на киноакадемията от 2019 година, когато бяха избрани трима представители за поощряване на включването във филмовата академия след абсурда " Оскарите са толкоз бели " #OscarsSoWhite.

Янг, изпълнителен продуцент на номинирания за премия " Оскар " анимационен филм " Отвъд Луната " е вторият цветнокож президент на киноакадемията на Съединени американски щати след чернокожата Черил Буун Айзъкс.

След няколко следващи години на спад в рейтинга, телевизионното лъчение на церемонията по връчването на премиите " Оскар " през март притегли повече аудитория от шоуто през 2021 година, само че 16,6-те милиона фенове въпреки всичко са втората най-малобройна телевизионна аудитория в историята на церемонията. Тя бе белязана от държанието на Уил Смит, който зашлеви Крис Рок на сцената. По-късно Смит се отдръпна от участие в киноакадемията и му бе неразрешено да взе участие в събития на организацията за 10 години.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР