За първи път изцяло онлайн кандидатстудентски изпит у нас заради

...
За първи път изцяло онлайн кандидатстудентски изпит у нас заради
Коментари Харесай

Обмислят виртуални кандидатстудентски изпити заради коронавируса у нас

За първи път напълно онлайн кандидатстудентски изпит у нас поради изключителното състояние. А за искащите да учат в чужбина - ревю на непознати университети се придвижи във виртуалната среда.

Проф. д.н. инж. Иван Кралов, ректор на Техническия университет - София: Няколко от кандидат-студентите сами се отхвърлиха по време на правенето на изпита, оповестява Българска национална телевизия.

И квестори, които от у дома деликатно наблюдават за преписване. А комисия влиза във виртуалните стаи и оказва помощ за контрола. Двама са отпаднали след такава инспекция. Други чакат решение.

Проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София: Има един случай, в който аудиозаписът дава подозрения за съществуване на диалект на различен човек в стаята. Регламентът е явен, ще бъдем безкомпромисни.

Погледнато от положителната страна - в случай че обстановката не беше такава, каквато е, всички изпитани през днешния ден нямаше да знаят дали са се справили. И всички преподаватели към този момент щяха да са затънали в работа. Както се се е случвало на изпитите до момента.

Проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София: Някъде към седмица проверителите непрекъснато работеха, с цел да ревизират резултатите.

Сега компютърът се оправя за секунди. И 506 студенти несъмнено са имали благополучен следобяд, тъй като знаят, че са се справили.

А други сега може би избират в кой непознат университет да аплайват, като преглеждат ревю за учене в чужбина, което тази година не е в София, а на всички места.

Бистра Илиева, шеф на консултантска къща за обучение в чужбина: От своя компютър или телефон е допустимо, където и да си, да се регистрираш и да влезеш да видиш виртуалната зала.

Избираш университет и имаш два безвъзмездни дни в разглеждане.

Бистра Илиева, шеф на консултантска къща за обучение в чужбина: Можеш да пишеш с представители, можеш да пишеш имейли и вероятно да бъдеш поканен на видеоразговор.

И това не е просто компромисен вид, поради опасността от болест. Това, става известно е по-добрата опция.

В Техническия университет гледат на рецесията като късмет. А и имат вяра че умножените минуси вършат плюс. Като в математиката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР