За първи път има воля за решителни действия спрямо главния

...
За първи път има воля за решителни действия спрямо главния
Коментари Харесай

Душана Здравкова: Най-после има воля за решителни действия срещу Гешев

За първи път има воля за решителни дейности по отношение на основния прокурор.

Това съобщи в ефира на Българското национално радио Душана Здравкова, някогашен съдийка и „ кръстница “ на ГЕРБ, представена от Фрог нюз, по отношение на импортираното от служебния правосъден министър искане за разкриване на процедура за предварително преустановяване на пълномощията на основния прокурор Иван Гешев.

По думите ѝ процедурата била доста тежка. Тя дефинира като доста значителен този акт на министър Стоилов.

Вчера Янаки Стоилов разгласи, че внася във Висшия правосъден съвет искане за процедура за предварително преустановяване на пълномощията на Гешев.

„ Дори да се стигне до ограничение на властта на основния прокурор, посредством промени в Конституцията, това също би било доста знаково. Действието на Янаки Стоилов има доста други измерения, с изключение на чисто процедурни “, разяснява още Здравкова.

Според юристката има гражданска сила и воля да се случи тази смяна.

Както към този момент бе обявено, шефът на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков изиска от министър Стоилов да внесе предложение във Висш съдебен съвет за освобождението на основния прокурор. В претекстовете си, които са написани в „ дебела “ директория на 108 страници, Рашков показва доста аргументи за настояването си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР