За първи път, Финалната четворка на Балканската лига ще се

...
За първи път, Финалната четворка на Балканската лига ще се
Коментари Харесай

Ясен е домакинът на SIGAL UNIQA Балканска лига Файнъл 4 2019

За първи път, Финалната четворка на Балканската лига ще се организира в Тирана, Албания, на 6 и 7 април 2019 година. В рамките на 20-та годишнина на SIGAL UNIQA Group Austria, SIGAL дава името на финала на шампионата SIGAL UNIQA Балканска лига Файнъл 4 2019, който ще се организира в албанската столица в Спортна зала " Фети Борова " в Олимпийския парк в Тирана. Всичко това ще се случи 11 години след провеждането на първия Файнъл 4 на Балканската лига, който бе в Самоков в края на сезон 2008/2009, когато Рилски състезател написа история и завоюва първата си интернационална купа.

Сега, 11 години по-късно, SIGAL UNIQA Балканска лига Файнъл 4 2019 ще се организира в земята на орлите с поддръжката на най-голямата застрахователна компания в Албания - SIGAL UNIQA Group Austria, която от дълго време оказва помощ на спорта и изключително на баскетбола. За първи път ще има Файнъл 4 в Албания, а по стичане на обстоятелстват за първи път ще има и албански тим във финалите на конкуренцията - Теута от град Дуръс.

Конституционен съд Теута (Дуръс, Албания), Академик Бултекс 99 (Пловдив, България), Берое (Стара Загора, България) и Блокотехна (Гевгели, Република Северна Македония) са четирите тима, които се класираха за Файнъл 4 2019. Всички те, дружно с баскетболните почитатели, ще се насладят на страхотното гостолюбие на град Тирана за допустимо най-хубавото баскетболно събитие, което ще бъде подкрепено от албанската федерация, от SIGAL UNIQA Group Austria и персонално от господин Авни Понари, президент на локалната баскетболна федерация и Изпълнителен шеф на SIGAL UNIQA Group Austria.

Албанската национална телевизия и главният медиен сътрудник на Балканската лига - SportMedia.tv, ще излъчват всички четири дуела, тъй че баскетболната аудитория в Албания, България, Македония и на всички места другаде, да успее да бъде съпричастна с всички нас и да се наслаждения на първия Файнъл 4 в Албания.

Файнъл 4 сезон 2018/2019 е най-хубавото събитие на Балканската лига и ще бъде завършека на един провокационен сезон. Това ще бъде и самобитно празнуване на края на 11-ти сезон като интернационално съревнование, което сплотява клубове, почитатели, играчи, съдии, спонсори и спортисти от целия Балкански полуостров.

Ние имаме вяра в нашето решение и сме сигурни, че със съдействието и положителната връзка сред албанската баскетболна федерация, SIGAL UNIQA Group Austria и Балканската лига, събитието SIGAL UNIQA Балканска лига Файнъл 4 2019 ще бъде сполучливо и всички четири клуба, съдии, посетители и най-много - баскетболни почитатели, ще бъдат част от едно баскетболно съревнование на високо равнище, което в последна сметка ще се трансформира в един огромен и благополучен празник на този спорт. И както постоянно сме казвали в Балканската лига в последните 11 сезона - дано победи най-хубавият! "

balkanleague.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР