За първи път Факултетът по математика и информатика на ПУ

...
За първи път Факултетът по математика и информатика на ПУ
Коментари Харесай

Нови магистърски програми в ПУ

За първи път Факултетът по математика и информатика на ПУ „ Паисий Хилендарски ” вкарва образование по магистърска стратегия „ Технология на софтуерното произвеждане и внедряване ”, заяви деканът проф. доктор Антон Илиев. Програмата дава опция за задълбочаване, профилиране и специализиране на знанията и уменията в потребление и използване на актуалните софтуерни технологии за ръководство на процесите в софтуерната разработка и внедряване. В нея се натъртва на модерни разпределени софтуерни архитектури, средства за оркестровка на техните детайли и принадлежности за автоматизация на инспекции и повторяеми интервенции в границите на процеса на софтуерната разработка.

Бъдещите експерти могат да изберат и някоя от четирите утвърдили се към този момент магистърски стратегии по софтуерни технологии: графични среди и потребителски интерфейси, мобилни системи и приложения, софтуерни архитектури и средства и системи с изкуствен интелект.

Кандидатите, които желаят по-скоро да ползват, в сравнение с да създават програмен продукт, могат да се насочат към „ Бизнес осведомителни технологии с британски език ”.

Специалисти, които употребяват математика и осведомителни технологии, постоянно избират да продължат в магистратура по „ Приложна математика ”.

Педагогическите магистърски стратегии са „ Обучение по математика в учебно заведение ” и „ Обучение по информатика и осведомителни технологии в учебно заведение ”. Начални и прогимназиални учители могат да придобият и магистърска степен, която ще им разреши да преподават осведомителни технологии в началното и междинното образователно заведение. Допълнителните квалификации „ Учител по информатика и осведомителни технологии “ и „ Учител по математика “ оферират задочна форма на образование за придобиване на професионална подготовка „ преподавател “ от претенденти с висше обучение.

Крайният период за записване е 11 ноември, само че кандидатстването за държавна поръчка е до 12 ч. на 9 октомври. Документи се подават в Новата постройка на вуза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР