За първи път ЕС ще тегли заем в размер на

...
За първи път ЕС ще тегли заем в размер на
Коментари Харесай

Андрей Новаков разкри кога ще започне да работи фонда на ЕК за възстановяване от коронакризата

За първи път Европейски Съюз ще тегли заем в размер на 750 милиарда евро за справяне с коронакризата. Това може да се съпоставя единствено с проекта "Маршал " и демонстрира какъв брой съществено е ситуацията.

Това сподели в предаването "Неделята " по Нова телевизия българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков  Андрей Новаков Андрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската национална. "За България са планувани към 15 милиарда от фонда на Европейска комисия. 3 милиарда от тях ще са под формата на заем.

Кредитът от 750 милиарда ще се изплаща със средства от общия европейски бюджет и срокът е до 2058 година. Това е много дълго време и не ми се коства съществено да се приказва, че поради този заем България ще спонсорира страни като Испания и Франция. Тези пари ще са единствено за икономическа поддръжка и ще идват по съществуващи европрогами. Най-просто казано евросредствата за България ще се удвоят ", разкри Новаков.

Фон дер Лайен: Евросредствата за България се усилват

"Най-вероятно този фонд ще стартира да работи наесен. Отново ще повторя, че тези пари ще са за иконмическо възобновяване. Ако до момента, по дадена европрограма за България са били одобрявани примерно 5 компании, в този момент с тези спомагателни средства ще могат да се утвърждават 7 или 8 компании. Част от тези средства сигурно ще бъдат ориентирани и към "Зелената договорка ". Българските компании ще би трябвало да се насочат към чисто и екологично произвеждане ", приключи евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР