За първи път декларацията за доходите на физическите лица ще

...
За първи път декларацията за доходите на физическите лица ще
Коментари Харесай

НАП сама ще попълва данъчните ни декларации, а ние трябва да свършим друго

За първи път декларацията за приходите на физическите лица ще бъде попълнена от приходната организация. Единственото, което би трябвало да създадем, е да влезем със своя личен код в уеб страницата на Национална агенция за приходите, с цел да потвърдим информацията за данъчните си отговорности. За хората без личен код или електронен автограф данъчната декларация ще се подава на гише, в офисите на Национална агенция за приходите или по пощата. Всеки самичък би трябвало да попълни обаче приходите от наеми или от покупко-продажби с скъпи бумаги, да вземем за пример.

Декларациите ще бъдат попълнени от данъчната организация през март, тъй като до края на февруари компаниите са длъжни да подадат информацията в Национална агенция за приходите. Всеки, който желае може да попълни данните и самичък.

" Порталът за електронни услуги има две услуги. Едната е ръчно човек да си попълни данъчната декларация, което работи и сега, само че в нея няма авансово попълнените данни и друга настрана, която се споделя най-общо казано авансово попълнена декларация, в която човек влиза с персоналния си код или електронен автограф и вижда две неща, които Национална агенция за приходите авансово е попълнила, това са приходите от заплата, така наречен трудови правни отношения и там са възнаграждения и приходи от цивилен контракти ", сподели представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров пред Българска национална телевизия.

Бъчваров посочи, че клиентът може да самичък да редактира декларацията, в случай че " в малко евентуалния случай на някаква неточност, може да добави данни, може да ги промени, т.е. във всеки един миг човек може да редактира авансово попълнените данни ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР