За първи път човек от България ще заеме поста генерален

...
За първи път човек от България ще заеме поста генерален
Коментари Харесай

Мариана Коцева оглави Евростат

За първи път човек от България ще заеме поста общоприет шеф в Комисията. Това е Мариана Коцева, която ще оглави Евростат. Тя е и първата жена отпред на европейската статистическа работа.

Европейската комисия взе решение за редица назначения, свързани с нейното висше управническо ниво.

От юли 2012 година тя е заместник-генерален шеф на Евростат в Люксембург. С съвсем шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като общоприет секретар, а по-късно и ръководител на Националния статистически институт на България, госпожа Коцева има всички нужни умения и опит за новата си позиция.

Андрияна Сукова от България ще бъде новият заместник-генерален шеф на генерална дирекция "Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ". Г-жа Сукова работи в генерална дирекция "Заетост " повече от седем години, по-специално в региона на мониторинга и осъществяването на стратегии в границите на Европейския обществен фонд - подготвеност, която ще бъде от решаващо значение за идните договаряния за новата многогодишна финансова рамка, която Комисията ще предложи през май. Като някогашен заместник-министър на земеделието на България и член на кабинета на някогашния комисар по отбрана на потребителите Меглена Кунева, госпожа Сукова може също да употребява политическия си опит за новата си позиция.

Назначаването на най-хубавите хора на верните позиции ще помогне на Комисията под председателството на Юнкер да реализира забележителен прогрес през 2018/2019 година и по-късно. Днешните назначения включват още четирима нови генерални шефове и четирима заместник-генерални шефове. Те ще усилят доста броя на дамите на тези управителни постове от едвам 11% през 2014 година до 36% в този момент. Това е резултат от уговорката на ръководителя Юнкер да реализира задачата от 40% до 31 октомври 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР