За първи път бордът на Международната федерация на консулите (FICAC)

...
За първи път бордът на Международната федерация на консулите (FICAC)
Коментари Харесай

За първи път бордът на Международната федерация на консулите заседава в София

За първи път бордът на Международната федерация на консулите (FICAC) организира своето съвещание в София. Заседанието предшества третата огромна конференция на консулите от Югоизточна Европа, проведена от FICAC. Българската столица за първи път ще бъде хазаин и на това събитие, в което ще вземат участие консули от 36 страни от четири континента.

Международната федерация на консулите е значима част от инфраструктурата на интернационалните връзки, означи н. прочие генералният консул на Република Малта и президент на Асоциацията на почетните консули в България доктор Борислав Боянов. "Днес с процеса на глобализация, невероятния скок в технологиите, светът се трансформира. Дипломацията и обичайното схващане за дипломацията също се трансформират. Виждаме развой на демократизация, демонополизация и с този развой ролята на консулите нараства трагично ", добави доктор Борислав Боянов.

По думите му жителите към този момент са клиенти и всички те желаят бързи и висококачествени услуги от своите държавни управления. Според него през днешния ден дипломацията е все по-активна освен в политически сфера, а също в браншове като стопанската система, туризма, вложенията, спорта, културата, науката. "Ролята на почетните консули набъбна трагично през последните години. Този развой ще се задълбочава от ден на ден. Това е значимо за някои съответни страни, които не могат да бъдат представлявани на всички места, където имат ползи. България е един от образците. Ролята на почетните консули се усилва и поради намаляването на държавните разноски за интернационалните връзки ", сподели още н.пр. генералният консул на Република Малта в България.

Президентът на Международната федерация на консулите н. прочие Айкут Екен благодари за топлото посрещане и оцени София като доста хубав град. Той показа и част от историята на федерацията. Тя е приета от Организация на обединените нации като неправителствена, както от Европейския съюз и от Организацията на американските страни. Има над 87 членове - асоциации и асоциирани членове. Те организират периодически конференции за усилване на връзките сред консулите и за канализиране на техния опит в професионалните области.

По време на задачата си в София, отдадена на насърчаването на работата на консулите в търговията, вложенията и културата, управлението на федерацията ще организира среща с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР