За първи път бе продаден на търг кораб, отнет през

...
За първи път бе продаден на търг кораб, отнет през
Коментари Харесай

Данъчните продадоха Балканска принсеа за 50 хил. лв.

За първи път бе продаден на търг транспортен съд, лишен през 2017 година в интерес на страната. Данъчните от великотърновската дирекция на Национална агенция за приходите продадоха през август т. година кораба „ Bolkan Princess “ /„ Балканска принцеса “/, след отнемането му от КОНПИ /Комисия за лишаване на нелегално добито имущество/.

След търга речният моторен транспортен съд бе предаден на новия си притежател - румънски жител, който заплати за него 50 100 лв.. Продаденият кораб е в незадоволително положение. Построен като двуетажен пътнически транспортен съд през 1984 година в Калайоки, Финландия и с позволение за транспорт на до 100 пасажери.

Размерите му са: 28 м. дължина и 6,5 м. широчина. За времето си той е имал чудесно навигационно съоръжение. Корабът има два салона с 80 места и комфортен коктейл-бар. С първокласния тогава плаващ ресторант са проведени разходки на клиенти от Русе до прилежащо Гюргево.

Корабът "Балканска принцеса " е закупен през 2001 година от предходния притежател за малко над 77 000 лв.. Функционирал е като ресторант на вода до 2009 година, когато КОНПИ открива, че е той употребен за контрабанда на корабно гориво. От 2013 година до търга плавателният съд престоява на пристанището в гр. Видин.

През миналите девет месеца на 2018 година в отдел „ Държавни вземания “ на Търговско дружество на Национална агенция за приходите В. Търново са извършени 47 броя продажби, вследствие на които в хазната са постъпили 556 112 лв.. Реализираните имущества, отнети и иззети в интерес на страната са най-разнообразни - от недвижими парцели, моторни транспортни средства до дърва за огрев и други.

По отношение на обществените продажби, от началото на годината в Национална агенция за приходите В. Търново са проведени 114 търга на имущество на длъжници, от които са събрани 309 759 лева Публичните реализатори от цялата дирекция, включваща седемте области от В. Търново до Видин, са провели 319 търга, донесли доходи в размер на 1 640 953 лева Събраните просрочени вземания са 174 701 788 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР