За първи път български танцов ансамбъл ще участва на престижния

...
За първи път български танцов ансамбъл ще участва на престижния
Коментари Харесай

За първи път български фолклорен ансамбъл ще участва на фестивала в Шанхай

За първи път български танцов отбор ще взе участие на влиятелния Международен фестивал по изкуствата в Шанхай. Столичният отбор „ Пламъче “ ще показа българския фолклор на десетото издание на фестивала, който ще се организира от 13 до 18 септември 2017 година, оповестяват от ансамбъла.

Шанхайският фестивал на изкуствата е единственият държавен интернационален фестивал по изкуствата и водещо културно събитие в Китай. Ансамбъл „ Пламъче “ е първата българска група, която получава покана и ще вземе присъединяване във фестивала от неговото основаване през 1999 година.

Вече 10 години ансамбълът търси, съхранява и разпространява българския танцов, музикален, песенен и ритуален фолклор. Работи с екип от експерти – хореографи, етнолози, педагози и музиканти, чиято цел е вярното и тъкмо предаване на традициите и творчеството. 

От 2011 година „ Пламъче “ показва страната ни на интернационалната сцена, а от 2014 година е внушителен танцов отбор за CIOFF България – българския клон на Международния съвет на уредниците на фестивали за фолклор и обичайни изкуства към ЮНЕСКО. В своята история съставът има стотици участия в България и в редица влиятелни интернационалните фолклорни фестивали в Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Чехия, Полша, Италия, Франция, Германия и други.



Ансамбълът дава начало на редица европейски и международни спортни шампионати, на които България е хазаин. Има и редица представителни изяви.

Танцьорите на отбор „ Пламъче “ са носители на високи оценки от национални и интернационалните състезания. Преди месец ансамбълът се завърна с приз за най-хубаво театрално показване на обичайни ритуали от фестивала „ Дни на Бескидската просвета “ 2017 година в Република Полша.



Танцьорите със сърце и отдаденост поддържат благотворителни начинания, измежду които са обичайният абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние и благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ под егидата на президента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР