За първи път български филм е в конкурсната програма на

...
За първи път български филм е в конкурсната програма на
Коментари Харесай

За първи път български филм в конкурсната програма на Синелибри

За първи път български филм е в конкурсната стратегия на кино-литературния фестивал " Синелибри ". Лентата на Българска национална телевизия и " ВИП Медиа Филм ", която е 8 минути и 19 секунди е по разкази на Георги Господинов. Тя ще се бори за премията на журито дружно с още 8 кино лентата. Фестивалът тази година ще обърне особено внимание на любовта във всичките й форми и е под мотото " Любов сред редовете ".


14 дни, 46 кино лентата и над 300 прожекции. Тазгодишното издание на кино-литературния фестивал " Синелибри " предлага на феновете разнообразна селекция. 11 от филмите са с български заглавия.
Жаклин Вагенщайн, шеф и основател на кино-литературен фестивал " Синелибри ": Всеки, който се интересува и от кино, и от книги, това е в действителност един огромен празник на взаимоотношението сред тези две изкуства.
Международният фестивал " Синелибри " сплотява усетите на книголюбителите и на киноманите, а 9 от филмите на фестивала ще се включат и в конкуренция за гласовете на журито.
Мартичка Божилова, продуцент и ръководител на Международното жури на фестивала: Ние ще гледаме като жури в действителност коя е най-хубавата литературна акомодация, само че със средствата на киното, което е в картинки.
Организаторите твърдят, че подборът е логичен, първокласен и ще донесе наслаждение за всички сетива. Откриването на четвъртото издание ще бъде с кино лентата " На плажа Чезъл ", а създателят на едноименния разказ и съсценарист на кино лентата Иън Макюън ще бъде специфичен посетител на събитието тази година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР