За първи път българска телевизия е част от официалната делегация

...
За първи път българска телевизия е част от официалната делегация
Коментари Харесай

От Рим до летище София

За първи път българска телевизия е част от формалната делегация на Ватикана. 70 публицисти от целия свят бяха позволени в самолета на папат а. съумя да снима какво се случва в папския аероплан, по какъв начин се държи папата и какви бяха първите думи на Светия отец на родна земя.

Папата на хората - първият на име Франциск, вторият на посетители в България. Светият отец няма собствен авиотряд, само че за това пътешестване употребява италианските авиолинии. Той взе със себе си 70 особено подбрани публицисти от целия свят. Забрави за дистанцията с тях. И се впусна в поздравления.
 БГНЕС
Главата на Римокатолическата черква потегли за България по покана на първите държавни мъже - президента и премиера.

„ Пътуването ще бъде малко. Само три дни, само че пък ще бъде богато. Организаторите са се погрижили програмата да е натоварена ”, сподели папа Франциск в самолета .  -->

На земята папата не гледа телевизия, тъй като е дал обет, само че в небето малкия екран видя индивида Хорхе Берголио - свободомислещ и оправдателен.



От другата страна на полета - България. Посрещането на папата - от деца в носии и персонално от министър-председателя. А в късата среща на четири очи се чу диалог по международни и балкански въпроси - за мир, приятелство и добросъседство.

A с цел да се опази положителното на Балканите, визитата продължавала и към съседката ни.

Премиерът подари на Светия отец икона, омофор, безконечна роза и обичаното на папата българско кисело мляко. Специално го подквасили в държавния институт, а с персоналния подарък били на ръба на протокола.

България посрещна папа Франциск със сериозна защита от швейцарската армия, ватиканската жандармерия и българските служби. Но потегли към жителите доброволно. За да го видят и персонално подобен, какъвто го познават в интернет  - папата на хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР