За първи път Българияе страна-партньорна Зеленаседмица“ Берлин. Изложението е сред

...
За първи път Българияе страна-партньорна Зеленаседмица“ Берлин. Изложението е сред
Коментари Харесай

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

За първи път Българияе страна-партньорна „ Зеленаседмица “ Берлин. Изложението е измежду най-престижните интернационалните конгреси за храни и селскостопански артикули.

„ Земеделието и преработвателният бранш на България имат забележителен капацитет за произвеждане на качествена продукция с висока добавена стойност, която да удовлетворява разнообразните и възходящи условия на европейските консуматори и на международните пазари “.Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, при откриването на „ Зелена седмица “, най-престижното и водещо в света събитие за показване на селскостопански артикули и артикули от хранително-вкусовата индустрия и градинарство.

Министър Порожанов почерта, че 2018 стартира с доста отговорности за България като Председател на Съвета на Европейски Съюз и като страна-партньор на „ Зелена седмица “.
„ Модернизирането и опростяването на ОСП след 2020 година и бюджетът за земеделие в границите на идната Многогодишна финансова рамка са главните цели на Българското председателство в региона на земеделието. Изключително значими са и тематиките за нелоялните търговски практики, положението на интернационалните двустранни и многостранни търговски договаряния и ветеринарната област “, съобщи министъра.

„ Основното обръщение на България към гостите на ревюто е да се подчертаеважното място на селското стопанство и на хранителната промишленост в стопанската система на страната и спазването на стандартите за качество и сигурност “, сподели още той.
Страната ни взе участие за 29-ти път в ревюто, което тази година организира своето 83-то издание.

62 компании и 12 аграрни производители показват България

Традиционно страната се показва с народен щанд. Тази година като страна-партньор българските обичайни артикули ще бъдат показани в палата с повърхност от 1 640 кв. м. с над 30 щанда. В ревюто ще вземат присъединяване 62 компании и 12 аграрни производители, членове на разнообразни асоциации и съюзи, които имат дългогодишни обичаи в региона на селското стопанство, хранително-вкусовата индустрия и градинарството.

В българската палата гостите ще открият характерните български обичай и просвета, обичайните локални кулинарни обичаи под фолклорен акомпанимент и атракции. Посетителите ще могат да пробват и обичайни български ястия в особено квалифициран за задачата ресторант.

Гостите могат да се насладят на всички присъщи артикули за страната като биологичен пчелен мед, виновност, ракии, месни артикули, лютеница, конфитюри, сладка, био зеленчуци и плодове, млечни артикули, риба и рибни артикули, а също и козметични артикули на основата на българска роза и лавандула.

Тазгодишното ни присъединяване е под мотото „ Ароматът на слънцето “ – символизиращ българската роза. В нашата палата гостите ще могат да се допрян до българския обичай в самостоятелен ъгъл за занаяти и ловджийски щанд, под съпровода на националната музика в осъществяване на отбор БЪЛГАРЕ,свежо благоухание и красива украса от живи рози.

Изложението “Зелена седмица “ обръща особено внимание на възобновимите запаси, биологичното земеделие, градинарството и бъдещето на развиването на селските региони, като по едно и също време с това предлага опцията да се опитат обичайни усети от целия свят. В рамките на ревюто се организира и следващият Глобален конгрес за храни и земеделие, който е от значителен интерес и значение както за представителите на политическо равнище, по този начин и за бизнеса.

„ Земеделските действия ще останат значим източник на приходи за огромна част от популацията и допирна точка сред хората и околната среда “,подчерта още в речта си министър Порожанов.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР