За първи път българин ще отговоря за четири балкански държавиНовият

За първи път българин ще отговоря за четири балкански държавиНовият ...

Schneider Electric обяви нов регионален директор.


За първи път българин ще отговоря за четири балкански държави

Новият регионален мениджър на Schneider Electric Радослав Кошков работи в компанията от 2000 г. (снимка: Schneider Electric)

Радослав Кошков е новият регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово, съобщиха от компанията, която се позиционира като лидер в дигиталната трансформация, енергийния мениджмънт и автоматизацията.

За първи път българин ще бъде начело на региона и ще отговаря за операциите на Schneider Electric в четирите балкански държави. Радослав Кошков е част от екипа на компанията от 2000 г. Той преминава през различни нива и позиции, като демонстрира високи резултати в областта на продажбите и в развитието на взаимоотношенията с партньори.

Преди да поеме управлението на бизнес операциите на Schneider Electric в четирите държави от региона, Кошков заема длъжността „Директор продажби Партньорски канали за България“, като отговаря за представянето и развитието на основните канали и управлява екипа по продажбите за производители на табла, контрактори, производители на машини, системни интегратори в автоматизацията и проектанти.
още по темата
През годините Кошков заема също ключови позиции в отделите „Дистрибуция“ и „Бизнес развитие“, управлява продажбите за различни канали и пазари на цели продуктови гами, както и маркетинговите активности към партньорите на компанията.

Досегашният регионален мениджър на компанията Йонуц Фаркаш предстои да заеме позицията на вицепрезидент по стратегическо развитие за Европа и Южна Америка в направление „Електроразпределение“.

Източник: technews.bg