За първата половина на 2017 г. българските власти са отправили

...
За първата половина на 2017 г. българските власти са отправили
Коментари Харесай

България до Facebook: Кажете ни за 39 потребителя, спешно!

За първата половина на 2017 година българските управляващи са отправили до централата на най-голямата в света обществена мрежа общо 14 претенции за даване на информация за общо 16 консуматори на обществената мрежа. В единия от случаите е ставало дума за незабавно искане за даване на данни, което е било задоволено от обществената мрежа, а останалите са в границите на правосъдни следствия. Компанията е предоставила данни за 53,69% от тях.

Освен това Фейсбук е подхванала стъпки за опазване на архивните документи по отношение на публични наказателни следствия в рамите на 90 дни до момента в който се получи публично юридическо искане от българските управляващи за още 7 претенции, при които са забъркани 23 акаунта, предава Investor.bg.

Това излиза наяве от деветия следващ отчет по прозрачността на Фейсбук, който бе показан късно в понеделник. Той демонстрира също, че държавните претенции за даване на информация за потребителитеп нарастват с 21% в световен мащаб спрямо втората половина на 2016 година от 64 279 до 78 890 молби.

Почти две трети от поръчките за данни, които концернът получава от международните държавни управления, включват така наречен " заповед за безмълвие ". Това значи, че те включват наставления за неразгласяване, които пречат на компанията да заяви на потребителя за настояването.

От предния отчет стана ясно, че за втората половина на 2016 година обществената мрежа е получила от управляващите в страната ни 14 претенции за 20 консуматори, като в две от настояванията е ставало дума за незабавни проблеми. Удовлетворени са били 64,29% от настояванията. Запазени са били данни по 5 други претенции за общо 9 консуматори.

Като част от формалните следствия държавните чиновници от време на време изискват данни за хора, които употребяват Фейсбук. По-голямата част от тези претенции се отнасят до наказателни каузи, като грабежи или отвличания. В доста от тези случаи държавните управления желаят съществена информация за акаунта, като име и дълготрайност на прилагане на услугата. Исканията също могат да изискват регистрации на IP адреси или наличие на профила.

Фейсбук Inc заяви още, че e премахнала съвсем 3 млн. изявления, в това число видеоклипове, реклами и други форми на наличие, от услугите си през първата половина на 2017 година след недоволства за подправяне и нарушение на авторски права и търговски марки.

Данните от международен мащаб за премахването на интелектуална благосъстоятелност съставляват нови разкривания за Фейсбук като част от шестмесечния ѝ " Доклад за прозрачността ", споделя Крис Сондерби, заместник-главен правист в компанията.

" Ние имаме вяра, че шерването на информация за (интелектуалната собственост), която получаваме от притежателите на права, е значима стъпка към по-открит и явен метод за отбрана на хората и бизнеса, които употребяват нашите услуги ", написа тя.

За разногласията за интелектуалната благосъстоятелност Фейсбук предлага принадлежности за мониторинг, които предизвестяват притежателите на права за подозрителни копия на техните видеоклипове и песни във Фейсбук и потреблението на тяхната марка. Притежателите на права могат да изпращат поръчки за събаряне на данни за неоторизирани използва на екип от анализатори на наличие във Facebook
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР