За първа година на 16 ноември по инициатива на Столична

...
За първа година на 16 ноември по инициатива на Столична
Коментари Харесай

Столичните общинари ще ходят пеша

За първа година на 16 ноември по самодейност на Столична община, в България ще се означи Ден за по-чист въздух. За присъединяване са поканени учебни заведения, институции, представители на бизнеса и жители.

Днес администрацията на Столична община се отхвърля от персоналните и служебните си коли за по-чист въздух. Писма от столичния кмет Йорданка Фандъкова с покана за присъединяване в Деня за по-чист въздух, посредством отвод от персонални и служебни коли, както и посредством разнообразни други начинания, които имат принос към качеството на въздуха, са изпратени до всички министерства, представители на бизнеса, столични учебни заведения и районни администрации на територията на Столична община.

„ Каним всички жители, институции, възпитаници, бизнеси да се включат в този Ден за по-чист въздух, посредством отвод от персоналните и служебните си коли или посредством други, определени от тях начинания. Целта е всички дружно да покажем, че присъединяване на всеки един от нас в превъзмогване на този присъщ за зимния интервал проблем, е доста значимо. Нито една мярка и нито една самодейност сама не може да се оправи с предизвикването „ по-чист въздух “. Всички дружно – и институции, и жители – можем “ – разяснява самодейността кметът Йорданка Фандъкова.

Инициативата на Столична община се организира с поддръжката на посолството на Англия в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва точно от Англия, където този ден се отбелязва всяка година в разнообразни градове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР