За партньор на компанията се спряга тайванският гигант TSMCTSMC може

...
За партньор на компанията се спряга тайванският гигант TSMCTSMC може
Коментари Харесай

Intel може да „аутсорсне“ евтините процесори

За сътрудник на компанията се спряга тайванският колос TSMC

TSMC може да поеме производството на бюджетните процесори на Intel

Дефицитът на интелски процесори породи клюки, че американската компания може да изнесе производството на някои свои артикули – в частност, чипсети Intel 300 – към тайванската TSMC, с цел да освободи мощности за 14-нанометровите си процесори.

Нещо повече, съгласно обява на Digitimes.com, в този момент Intel преглежда опцията да разпореди на TSMC производството и на част от процесорите си. Става въпрос за бюджетните CPU, които по-рано се отнасяха към линията Atom – това са процесорите от фамилии Apollo Lake и Gemini Lake.
още по тематиката
С сходен ход Intel ще може да преодолее недостига на 14-нанометрови процесори още при започване на идната година. Към момента обаче няма публични мнения от компанията по този въпрос.

В последните месеци районен съд промишлеността изпита изострен дефицит на интелски процесори в по-ниския клас. Itnel, от своя страна, дава приоритет на процесорите от висок клас, които са по-рентабилни за компанията. От създалата се обстановка се възползва съперникът AMD, който завладява територия с процесорите Ryzen.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР