За пълно премахване на пластмасовите изделия за еднократна употреба на

...
За пълно премахване на пластмасовите изделия за еднократна употреба на
Коментари Харесай

Банско спира пластмасата за еднократна употреба

За цялостно унищожаване на пластмасовите произведения за еднократна приложимост на територията на Банско се споразумяха локалната власт и представителите на бизнеса в курорта. В Международния ден без найлонови торбички в комерсиалните обекти ще се оферират хартиени пликове и чанти от плат, брандирани с логото на акцията „ не РАЗДЕЛНО Банско “.

Интегрираната акция за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците, както и намаляването на неразградимите, започва тъкмо преди месец, като в нея са ангажирани учебни заведения, партньорски институции, бизнесът и семействата в Банско. Пилотната мярка за събирането на зеления боклук, който се компостира в районното хранилище или в домашни компостери, започва предходната година, а резултатът е над 10 тона оползотворена маса.

Община Банско и бизнесът ще подпишат през днешния ден постигнатото съглашение, което цели до 2021 година пластмасовите произведения за еднократна упротреба да бъдат отстранени изцяло, а хартиените, стъклени и пластмасови опаковки да се събират разделно на 100 %. В питателните магазини са предоставени хартиени пликове и чанти от плат, които през днешния ден ще изместят найлоновите торбички. Децата ще вземат участие в сътворяването на най-дългата рисунка на тематика „ Зелени хрумвания “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР