За пакета Мобилност подготвихме едно писмо. Литва, Латвия, Полша, България,

...
За пакета Мобилност подготвихме едно писмо. Литва, Латвия, Полша, България,
Коментари Харесай

Шест страни написаха писмо пакетът Мобилност да се преразгледа

За пакета " Мобилност " подготвихме едно писмо. Литва, Латвия, Полша, България, Румъния и Унгария го подписахме и изпратихме за да се преразгледа. Като връщаме камионите към периферните страни, те доста замърсяват въздуха. Това разгласи министър председателят Боросов в Брюксел след присъединяване си в съвета на министрите.

" Толкова доста кръпки му се сложиха, че към този момент загуби първичния си смисъл ", безапелационен беше министър-председателят Бойко Борисов. В писмото, инициирано от шестте европейски страни, измежду които е и България, се показва, че е нужна задълбочена полемика, която взима поради националните специфики на всички страни членки, в това число на тези, които се намират на външните граници на Европейски Съюз.

" Няма да приемем ограничения, които основават ненужни разделения в Европейски Съюз. Ние сме мощно уверени, че новите законодателни ограничения би трябвало да бъдат реалистични, пропорционални и недискриминационни. Те би трябвало да запазят конкуренцията в транспортния бранш на Европейски Съюз, без да слагат нашите компании в по-лоша позиция, в сравнение с компании, произхождащи от трети страни ", се отбелязва още в писмото.

Посочва се още, че някои от предложенията в Пакета ще доведат до увеличение броя на празните курсове на камионите, което автоматизирано значи и съществени спомагателни стотици хиляди тонове въглеродни излъчвания годишно. Шестимата министър председатели приканват Европейския парламент и Комисията деликатно да проучват предложенията, свързани с Пакета " Мобилност I " и да извършат оценка на въздействието на всички обсъждани ограничения преди предговорите да продължат.
Кабинетът " Борисов 3 " Премиерът: Подкрепяме съглашението за бежанците с Турция, а не интервенцията в СирияКорнелия Нинова: Борисов плаши предизборно с бежанска вълна, с цел да го играе СпасителяПремиерът Борисов привиква изключително Съвет по сигурността
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР