За паднала част от фасадата на поликлиниката в район Оборище

...
За паднала част от фасадата на поликлиниката в район Оборище
Коментари Харесай

Падна част от облицовката на поликлиниката в район Оборище, пожарната отказа помощ

За паднала част от фасадата на поликлиниката в регион " Оборище " пред входа на лечебното заведение в края на предходната седмица, стана ясно от консуматори на фейсгрупата " За Оборище ".

" Сградата е напълно държавна благосъстоятелност,  предоставена за потребностите на поликлиниката. Тя е с височина 20 метра и е облицована с камък. Проблемът с облицовката е, че е на доста огромна височина, където плочите са почнали да се отлепят ", сподели за обедното предаване " Добър ден, България " на радио " Фокус " Анна Виячева, представител на община " Оборище ".

Проблемният сектор е заварден със сигнална лента, а на шефа на 17-то ДКЦ е връчено напътствие да се отстранен рисковите детайли, който от своя страна е изискал помощ от община " Оборище ".  Общината е оказала подпомагане, макар че не е нейно обвързване, защото постройката не е общинска благосъстоятелност.

" Въпреки това се опитахме да помогнем, като се обърнахме към две институции - " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община, както и на Столична дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Те разполагат с вишки и могат да се махнат рисковите плочи.От Пожарната напряко отхвърлиха ", сподели Анна Виячева.

Отзовават се от " Аварийна помощ и предварителна защита ", само че не съумяват да оказват помощ, заради незадоволително високата вишка.

Частна компания се отзовава и отстранява рисковата каменна облицовка.

" Липсва съпричастност и взаимопомощ сред институциите ", безапелационна е Анна Виячева, след сагата с обезопасяването на стената на поликлиниката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР