За отслабването има един прост принцип - трябва да се

...
За отслабването има един прост принцип - трябва да се
Коментари Харесай

Успехът на диетите за отслабване зависи не от количеството, а от качеството, откри "Станфорд"

За отслабването има един елементарен принцип - би трябвало да се редуцира приемът на калории, тъй че признатите да са по-малко от изгорените за деня и по този начин тялото да бъде насила да употребява насъбраните си ресурси като източник на сила, до момента в който не ги стопи. Това на процедура значи по-малко храна дневно от нормалното и ограничение на всевъзможни висококалорийни изкушения.

Всеки, който в миналото е спазвал диета, е в общи линии наясно с тези правила, само че съгласно ново изследване, оповестено в журнала JAMA и представено в " Ню Йорк таймс " тази седмица - това не е най-правилният метод на размишление за ефикасното намаляване. По-важно е какви ще са храните, включени в диетата, в сравнение с размера и калорийното им изражение, или с други думи - качеството е над количеството, откриват учените.

Изследването е на медицинския факултет на " Станфорд ". В продължение на една година американските откриватели следили опитите за намаляване на над 600 индивида с наднормено тегло, които били поделени в две групи съгласно тактиката на диетата им - дали с сведен банкет на въглехидрати, или на мазнини .

Целта на учените била да схванат кой от двата метода дава по-добри резултати, само че година по-късно открили, че няма основна разлика сред общите резултати. Вместо това обаче и в двете групи разкрили хора, които са постигнали доста по-добри резултати от останалите, а анализът на техните хранителни режими посочил, че това, което в действителност има значение за триумфа на диетата, били останалите съставки в нея.

Най-много килограми свалили хората, които по едно и също време понижили добавената захар, тестените произведения и модифицираните храни , и ги заменили с огромни количества пресни зеленчуци, ядки и други необработени артикули, освен това без да броят калории или да лимитират размера на порциите си. Фактори като самостоятелния геном и способността на тялото да обработва разнообразни съставки, които са най-модерните измервания в диететиката сега, се оказало, че също нямат изключително значение, в случай че просто режимът на хранене изключи храните, които поддържат наднорменото тегло.

Според експертите, това са положителни вести за хората, които се борят с непотребните килограми - значи, че не е належащо да се вманиачават в броенето на калории и меренето на грамажа на порциите си , с цел да реализиран добър резултат. Означава даже, и че могат редовно да " преяждат ", в случай че това е казусът, с който се борят - единствено че не с бургери, а да вземем за пример с големи купи прясна салата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР