За отсичането на дърво в централната част на града, сигнализира

...
За отсичането на дърво в централната част на града, сигнализира
Коментари Харесай

Читател: Отсякоха дърво в централната част на града. Какво показа проверката

За отсичането на дърво в централната част на града, алармира четец до редакцията на Moreto.net. Очевидецът, запечатал случилото се на ул. „ Вардар “ 1Б, зад постройката на БМФ – Варна, загатва, че това се е случилото в обедните часове на 26 октомври.

„ Смятаме, че премахването на дървото на посоченото място е жестоко нарушение на околната среда в градските условия и в частност задблоковото пространство. Също по този начин, нарушаващо и засилващо неподходящото влияние на замърсяване от газове от колите на паркинга директно до него и освен ", разяснява той пред медията с копие на писмото и до Общината.

Дървото е изсъхнало и рисково, обявиха от община Варна

Дървото на ул. „ Вардар “ №1 с ул. „ Хан Омуртаг “ № 20 на територията на регион „ Одесос “ е изсъхнало и рисково, отстранено е според заповед, разясниха за Moreto.net от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “. Заповедта за отстраняването е издадена на база на докладна от кмета на регион „ Одесос “, че дървото е изсъхнало и рисково. За отплата ще бъде засадено 1 бр. широколистно декоративно дърво, с височина над 2,5 м, с добре завършени корени, оповестиха още от дирекцията.

Премахването на дърво без позволение във Варна се глобява от 1 000 до 5 000 лева

Според Наредбата за създаване, стопанисване, надзор и запазване на зелената система на територията на Община Варна дървесна растителност може да бъде унищожена и отстранена единствено в няколко изключителни случая и то след издадено позволение. Допуска се при открито съществуване на изсъхнали и заболели дървета, издънкова и самонастанена растителност, изключително в основи на здания и уреди, както и дървета, застрашаващи сигурността на жителите, сигурността на придвижването, постройките, оборудванията и инженерната инфраструктура. Изключение се прави и при реорганизация на съществуващата растителност и зелени площи, по одобрени проекти; при строителството на здания, уреди, пътища и обекти на инженерната инфраструктура при потвърдена неспособност за запазването им, след одобрение на капиталовия проект; при унищожаване на последствия от естествени бедствия, индустриални повреди, в т. ч. спешни поправки на подземни връзки и инженерни уреди.

Премахването на дърво на публичен терен без позволение се санкционира с санкция от 1 000 до 5 000 лева, в случай че не предстои на по-тежко наказване:

Освен това се заплаща обезщетение в избран размер, който се дефинира от типа на дървото, размерите и положението му. За най – екзотичните типове, които са били в чудесно положение преди похищението, сумата може да доближи 2500 лв.. Обезщетението може да бъде в неколкократен размер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР