За отлично изпълнение на служебните задължения и проявен висок професионализъм

...
За отлично изпълнение на служебните задължения и проявен висок професионализъм
Коментари Харесай

Прокурор от Окръжната прокуратура във Варна е награден с отличие Служебна благодарност“

 За чудесно осъществяване на служебните отговорности и проявен висок професионализъм като наблюдаващ прокурор по съответно досъдебно произвеждане прокурор Диана Недкова-Кипрова от Окръжната прокуратура във Варна е наградена с отличие " Служебна признателност “ със заповед на основния прокурор, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Предложението да бъде отличена прокурор Кипрова е направено от  административния началник на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров, който през днешния ден й връчи грамотата пред целия колектив.

Конкретният мотив за премията е досъдебното произвеждане за изплувалите  150 пакета с близо 170 кг кокаин край Шабла на 9 април 2019 година На 11 април 2019 година пакети с 25,460 кг кокаин изплуваха и на плажа на Слънчев ден край Варна. Пет дни по-късно други 16 пакета с близо 18 кг кокаин бяха открити в морето край залива " Болата “ и курорта Русалка. Контрабандата на високорисковия опиат в изключително огромни размери е представлявала изключително тежък случай.

Пакети с кокаин, опаковани по същия метод като откритите по българското Северно Черноморие, бяха открити тогава и край румънските крайбрежия.

Досъдебните производства по трите случая на трафик на кокаин под надзора на окръжните прокуратури във Варна и Добрич са били обединени и по тях е регистриран проблем в Евроджъст. Наказателното произвеждане е било изпратено на способените румънски управляващи във връзка интернационално следствие на трафика на наркотични субстанции от еднакъв тип и със сходна опаковка като  част от една и съща пратка.

Благодарение на взаимните старания на способените органи на Румъния, Сърбия, България, Испания и Украйна, координирани от националните бюра на Евроджъст, е била разкрита проведена незаконна група, която работила на територията на Испания, Бразилия, Сърбия, България и Съединени американски щати за трафик на 3 тона кокаин от Бразилия към Румъния.

17 души от разнообразни националности, виновни за трафика на кокаин, към този момент са предадени на съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР