За оставките на кабинета Борисов 3 и на президента Румен

...
За оставките на кабинета Борисов 3 и на президента Румен
Коментари Харесай

ДПС поиска оставките на правителството и Радев, а после - експертен кабинет

За оставките на кабинета " Борисов 3 " и на президента Румен Радев прикани Движение за права и свободи. От партията оферират по-късно да се сформира експертен антикризисен кабинет, в който министър председателят да е от ГЕРБ, а вицепремиерът – от Българска социалистическа партия, който да провежда почтени избори.

" Ние от Движение за права и свободи предлагаме - оставка на държавното управление час по-скоро, второ оставка на Румен Радев като президент дружно с оставката на държавното управление. Ако желае да се изяви като политик, има време да си записва партия и да се яви на идващите парламентарни избори. За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предлагането на Движение за права и свободи е експертен антикризисен кабинет ", сподели от парламентарната естрада водачът на Движението Мустафа Карадайъ.

" Движение за права и свободи четири години повтаря това, което през днешния ден виж даме като факт. Призовавахме главните политически сили да седнат на масата и да дефинират главните цели на страната ", сподели още той.

Тази концепция на Движението не е нова. В почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган изиска „ програмен парламентарен кабинет “, а през последните дни импровизирано се приказва, че точно по този начин ГЕРБ ще се опита да избегне длъжностен кабинет на президента Румен Радев.

Малко по-рано водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че социалистите няма да вземат участие в " съставянето на нов кабинет в какъвто и да е вид в този парламент ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР