За оставка на директора на Спешна помощ в столицата призоваха

...
За оставка на директора на Спешна помощ в столицата призоваха
Коментари Харесай

Оставка на шефа на Спешна помощ в София искат пациентски организации

За оставка на шефа на Спешна помощ в столицата приканиха пациентски организации. Искането доктор Георги Гелев да напусне поста си идва поради гибелта на доктор Юлиан Стамов.
ФрогНюз напомня, че лекарят от Спешна помощ умря поради затруднения от COVID-19.

През уикенда обаче стана ясно, че му е бил отхвърлен достъп до кола за спешна помощ, а с изключение на всичко не са му били предоставени и персонални защитни средства по време на работа.

" Какво остава за нас, елементарните хора, в случай че от Центъра за незабавна помощ отхвърлят кола за спешна помощ на собствен сътрудник ", питат от пациентските организации.

Те упорстват министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев да разпореди незабавна инспекция.

Припомняме още, че по-рано през днешния ден с Катя Сунгарска - представител на ЦСМП - София, съобщи, че когато положението на доктор Стамов се е влошило след няколко дни, на 27 юни след назначено лекуване с антибиотици, той позвънил за кола за спешна помощ с готовност да бъде приет в болница, и незабавно бил изпратен екип. Медикът бил признат в болница в приблизително тежко, само че не животозастрашаващо положение по думи на Сунгарска.

Относно оборудването тя акцентира, че съоръжение има, като на всеки незабавен доктор са зачислени по 5 маски, ръкавици, персонален шлем и дезинфектант.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР