За осми пореден ден хиляди граждани се събраха пред Министерския

...
За осми пореден ден хиляди граждани се събраха пред Министерския
Коментари Харесай

Ден осми: Хиляди протестиращи изпълниха центъра на София

За осми следващ ден хиляди жители се събраха пред Министерския съвет на митинг с искане за оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. 16 юли бе разгласен за ден на " огромния митинг ", обявен от гражданското съдружие " Боец " след началото на демонстрациите предходната седмица по самодейност на Велислав Минеков, Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов.

Заканата се извърши и участниците в митинга довечера са очевидно повече от предходните дни.

По-голямата част от тях се насочиха на шествие, което мина по бул. „ Дондуков “, през „ Ал. Невски “ до Народното събрание. След това шествието мина през „ Орлов мост “, след което сви по бул. „ Евлоги Георгиев “ и продължи по улица „ Граф Игнатиев “.


Сн. Mediapool

Полицията също се бе подготвила – постройката на Министерския съвет бе отцепена от две редици жандармерия, а за пръв от началото на митинга се правиха инспекции на жители на инцидентен принцип, претърсвани бяха раници, джобове, чанти и прочие Близо до Българска народна банка бе паркиран полицейски камион с камери. Мерките евентуално са в отговор на случай по-рано тази седмица, когато провокатори се пробваха да влязат в постройката на някогашния Партиен дом, който в този момент се употребява от Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР