За осми път в кариерата си Новак Джокович ще спори

...
За осми път в кариерата си Новак Джокович ще спори
Коментари Харесай

Джокович отново ще спори за титлата на Финалите на ATP

За осми път в кариерата си Новак Джокович ще спори за купата на финалния шампионат на ATP. Носителят на 21 трофея от “Големия шлем ” продължава към финала на конкуренцията, откакто отстрани Тейлър Фриц посредством два оспорвани тайбрека - 7:6 (5), 7:6 (6) за близо два часа игра в Торино.

По този метод Ноле ще има опцията да завоюва шестата си купа от Финалите на ATP, а за до направи, ще би трябвало на следващия ден да надделее над спечелилия от другия полуфинал, който опълчва Каспер Рууд и Андрей Рубльов. Двамата излизат на корта довечера от 22:00, с цел да оформят финалния двубой.

Джокович е победител в конкуренцията през 2008-а, 2012-а, 2013-а, 2014-а и 2015-а, като в последните три години доближаваше до полуфиналите.

Въпреки че изостана с пробив рано в първия сет при 3:2, Фриц веднагически върна брейка, като до края на откриващата част двамата не бъркаха при съответните си подавания. Така противниците влязоха в тайбрек, в който Джокович получи правото да разполага със сетбол при 6:5 точки. Чрез страховит бекхенд по правата сърбинът препарира американеца и затвори сета в своя изгода.

Фриц незабавно се оправдава за изгубената част и нанесе пробив още в първия гейм на втория сет. До 4:5 гейма двамата задържаха сполучливо своите подавания, преди Джокович да покаже самообладание и да върне пробива в последния вероятен миг. Така и вторият сет трябваше да се взема решение след тайбрек, в който Джокович още веднъж получи първата опция да затвори сета, а с това и мача. Бившият №1 в международната класация обаче пропусна мачбола си, откакто пресили бекхенд, само че с отличен сервис си заслужи втори късмет за място на финала. Фриц не устоя и направи непредизвикана неточност, предавайки мача в интерес на своя конкурент.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР