За осми път от януари насам противниците на крайно ,

...
За осми път от януари насам противниците на крайно ,
Коментари Харесай

Французите се стягат за осма поредна стачка


За осми път от януари насам съперниците на извънредно, препоръчана от Еманюел Макрон, се активизират във Франция, с цел да продължат да оказват напън върху Народното събрание.

Френските депутати се пробват да намерят компромис по този въпрос. „ Казвам на парламентаристите: не гласувайте за този закон, той е откъснат от “, съобщи Лоран Берже, общоприет секретар на реформисткия синдикат CFDT, представен от Агенция Франс Прес.

От 19 януари насам милиони французи към този момент седем пъти демонстрираха несъгласието си с тази промяна, която покачва възрастта за. Реформата провокира гнева на всички французи – те я считат за несправедлива, изключително във връзка с дамите и чиновниците с тежки специалности.

Френското държавно управление реши да увеличи законоустановената възраст за пенсиониране в отговор на финансовото и застаряването на популацията. Франция е една от европейските страни с най-ниска законово открита пенсионна възраст, макар че пенсионните системи не са изцяло съпоставими.

Снимка: Reuters


На този декор и поради влошените санитарни условия в Париж държавното управление има намерение да принуди сметосъбирачите да се върнат на работа. Припомняме, че френската столица е, тъй като чиновниците в чистотата отхвърлят да възобновят работа си до момента в който противоречивата промяна не бъде оттеглена.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи във вторник вечерта, че ще сметосъбирачите, които стачкуват от 10 дни, да се върнат на работа. Дарманин предизвести кмета на Париж Ан Идалго, че би трябвало „ поради санитарните условия “. Ако кметът не предприеме дейности, държавното управление „ ще се намеси в идващите няколко часа “, сподели още вътрешният министър.

Във вторник синдикатите на сметосъбирачите взеха решение най-малко до 20 март, само че до тогава по улиците на Париж ще се натрупат над 7000 тона отпадък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР