За осма учебна година музикалният звънец на „Фортисимо в клас”

...
За осма учебна година музикалният звънец на „Фортисимо в клас”
Коментари Харесай

„Фортисимо в клас” с Адриана Николова – Печенката

За осма образователна година музикалният звънец на „ Фортисимо в клас” въодушевява децата да опознаят класическата музика. Мисията на музикантите е обичайните образователни часове по музика да бъдат ексцентрични.

Тази година цигуларят Хари Ешкенази се доверява на опита и познанията на младата и надарена бийтбокс изпълнителка Адриана Николова – Печенката .

Забавление и музикални опити. Така минава часа на четвъртокласниците в столичната 109-о учебно заведение. На посетители при тях е Адриана.

„ Заедно с Хари намерихме златната среда на това да съвместим модерното с потребното. Може би това е методът да вкараме децата било то в операта, в театъра, на типичен концерт, на фолклорен – имаме гъдулка. И когато им го поднесем по този съвременен метод считам, че бива възприето доста по-добре”, споделя бийтбокс изпълнителката.

„ Ние започнахме дружно. Адриана пее доста хубаво една песен от „ Кармен”. След това прави бийтбокс. И децата в действителност видяха, че концепцията е да има „ мост” сред съвремието и класическата музика. И Адриана е в действителност в най-хубавият смисъл на думата този „ мост”, посочи Хари Ешкенази.

Хари и Адриана не желаят да трансфорат всяко дете в музикант. Но се надяват да възпитат добър усет и отношение към музиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР