За осма поредна година се проведе церемония по закриване на

...
За осма поредна година се проведе церемония по закриване на
Коментари Харесай

Спортните таланти на “Еврофутбол” бяха наградени за осма поредна година

За осма поредна година се организира гала по закриване на тазгодишното издание на стратегия „ Спортни гении “ на „ Еврофутбол “ в Мол Парадайз, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На събитието с изключение на гениите участваха и редица публицисти, треньори, съветници, както и предходни участници в самодейността. 32 състезатели от разнообразни спортове получиха грамоти за разнообразни достижения през календарната 2019 година, измежду които Никола Абаджиев (кайт сърф), Любомир Калчев (шорттрек), Румина Кирчева (таекуондо) и други.

В края на церемонията беше избрана и челната десетка. В топ 3 попаднаха шахматистката Нургюл Салимова (със златен орден от Европейското отборно за девойки до 18 г.), високият скачач Тихомир Иванов (титла от Европейско отборно, 4-о място от Европейското в зала, 3-о във финала на Диамантената лига и две балкански титли) и международният първенец на 1500 м в категория Т46 в Дубай Християн Стоянов, който сграбчи първото място. 21-годишният параатлет финишира с време 3:50.87 в ОАЕ, а резултатът е връх на Европа и върхово достижение на шампионатите.

Топ 10:
1. Християн Стоянов, лека атлетика (параолимпийски дисциплина), 174 т., 1000 лв.
2. Тихомир Иванов, лека атлетика, 130 т., 800 лв.
3. Нургюл Салимова, шахмат, 118 т., 600 лв.
4. Христо Христов, повдигане на тежести, 106 т., 400 лв.
5. Стефчо Христов, повдигане на тежести, 103 т., 400 лв.
6. Станимир Халаджов, академично гребане, 97 т., 400 лв.
7. Александра Георгиева, таекуондо, 71 точки, 300 лв.
8. Гергана Топалова, тенис, 53 точки, 300 лв.
9. Зоя Чавдарова, тенис (за хора с увреждания), 43 точки, 300 лева*
10. Антон Синапов, биатлон, 43 точки, 300 лв.
*Зоя Чавдарова е 9-та поради повече челни места спрямо Антон Синапов

На церемонията участва и трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова, която награди Александра Георгиева. „ Изключително съм щастлива да бъда през днешния ден тук измежду вас. Скъпи спортисти, знам, че Вашето време е друго, знам че за Вас може би и даже по-трудно, в сравнение с беше по мое време и по тази причина съм толкоз щастлива да видя толкоз доста младежи тръгнали по този път. Желая Ви от все сърце да бъдете смели и в действителност да вярвате, че можете да постигнете всичко в живота, без значение какъв брой е мъчно. Ние сме подготвени да ви предадем нашия опит, а Вие създайте своята история и вървете напред към бъдещето “, съобщи Раданова в своето прочувствено послание към Спортните гении.

“Тази година се гордеем с изключение на със международната купа на Християн Стоянов, само че и с първото място на Стефчо Христов на Световното шампионата за кадети в Лас Вегас, както и с бронзовия орден в изхвърлянето от Световното състезание за юноши в Сува, Фиджи на брат му Христо. Също по този начин и с европейска купа за юноши на Христо и европейския му връх в изхвърлянето. Огромни поздравления за 8-то място на Станимир Халаджов от Световно състезание по гребане за младежи до 23 години в дисциплинираност скиф във Флорида, както и 2-то му място от Европейско състезание по гребане за младежи до 23 години в дисциплината двойка скул (заедно с Емил Нейков).

„ Искам да благодаря на „ Еврофутбол “ за това, че преди осем години пое същински риск да създадат стратегия, която в действителност е най-дългата настояща корпоративна стратегия! Това в действителност сътвори едно фамилията! Благодаря и на спортистите за това, че макар всички компликации поставят изключителни старания да развият гения си в избран спорт. Защото е значимо да има хора, които желаят да реализират нещо и да имат цел “, добави Илияна Николова, изпълнителен шеф на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ (ФРГИ) – главен сътрудник по програмата.

„ Програма „ Спортни гении “ е трамплинът на българския състезател. Следейки състезателите в последните седем години, мога да виждам последователност в резултатите на тези, които са били финансирани за трети път, тъй като техните достижения се усъвършенстват фрапантно “, съобщи Борис Недялков – член на групата на Съветниците. „ Искам да кажа, че Вие ме вдъхновявате, само че освен мен, а и всички, които са занимават със спорт в България! За да имате още по-големи достижения е доста значимо също по този начин да бъдете положителни хора! “, добави Илиана Стоилова също член на Групата на съветниците.

„ Еврофутбол “ изрича своята най-дълбока признателност и благодарност към сътрудниците си от Фондация „ Работилница за цивилен начинания “, към членовете на Групата на съветниците, които още веднъж безплатно поддържаха стратегия „ Спортни гении “!. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР