За осма поредна година Областната дирекция на МВР-Кюстендил започна охраната

...
За осма поредна година Областната дирекция на МВР-Кюстендил започна охраната
Коментари Харесай

Полицаи и жандармерия охраняват черешовите масиви край Кюстендил


За осма поредна година Областната дирекция на МВР-Кюстендил стартира защитата на черешовите масиви, за задачата са построени два контролно-пропусквателен пункт и четири полицейски патрула, в тях вземат участие чиновници на жандармерията и Гранична полиция, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

„ За поредна година започваме реализирането на Специализирана полицейска интервенция на територията на Районно управление-Кюстендил, което обгръща и прилежащата община Невестино. Правим обходи и до община Бобов дол. За защитата на черешовите масиви сме организирали автопатрули и смесени КПП-та със чиновници на РУ-Кюстендил, Дирекция „ Жандармерия ” и РД „ Гранична полиция ”, сподели пред БГНЕС Боян Миленков, шеф бранш „ Охранителна полиция ” към РУ-Кюстендил.

Един от Контролно-пропускателните пунктове /КПП/ се намира на изхода на село Горна Гращица в посока Бобов дол.

„ По време на Специализираната полицейска интервенция се прави инспекция на пътни транспортни средства за определяне нерегламентиран превоз на черешов плод. За регламентирания се изисква документ за благосъстоятелност. Охраната е денонощна, а броят на служителите на реда е съгласно ситуацията ”, разясни Миленков.
 Полицаи и жандармерия охраняват черешовите масиви край Кюстендил Полицаи и жандармерия охраняват черешовите масиви край Кюстендил / БГНЕС
Според него работното време на берачите е от 6 до 20 часа, а за изкупуването на набрания плод - до 22 часа. КПП-та работят от започване на работния ден на берачите до приключването му, или до 20 часа.

„ За защита на целия регион са проведени две КПП-та и четири патрула, предходната година имаше няколко хванати извършители, които брали плод от крайпътни дървета. Тази година не чакаме проблеми, в случай че има такива, преписките се изпращат на районна прокуратура ”, добави Миленков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР