За осма година възрожденският град Елена ще посрещне хиляди гости

...
За осма година възрожденският град Елена ще посрещне хиляди гости
Коментари Харесай

В кулинарното изкуство ще се развихрят майстори за Празника на еленския бут

За осма година възрожденският град Елена ще посрещне хиляди посетители за Празника на Еленския бут, осведоми БГНЕС. В рамките на двата почивни дни майсторите балканджии ще показват кулинарното си изкуство. Гост на празника ще бъде министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, а присъединяване в него ще вземе заместник-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов. Повече от 1 000 еленски бута са приготвили за гостите си домакините.
Освен прословутият климатът в този район, който е наложително изискване за неповторимия усет на деликатеса от свинско месо, балканджиите имат и тънкости за неговото подготвяне, споделя еленчанинът Антон Антонов. Той изясни, че бутът се изрязва и се слага в сложи. Осолява се хубаво и по този начин стои към 40-50 дни. След това се изважда, измива се със зелева супа и се поставя да съхне.
Еленските майстори ще показват пред гостите на града тънкостите на касаплъка, а Берковската духова музика, национални оркестри от страната и еленски самодейни сформира ще се показват със свои изяви. През предходната година Празникът на еленския бут събра съвсем 45 000 фенове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР