За осма година една симпатична идея, родена от ученици от

...
За осма година една симпатична идея, родена от ученици от
Коментари Харесай

Днес избират най-добрия човек в Пловдив

За осма година една симпатична концепция, родена от възпитаници от Професионалната гимназия за хранителни технологии и техника дружно с Центъра за редки заболявания и с поддръжката на община Пловдив, съумя да се утвърди и да заеме своето място без доста звук. Днес на Главната всеки пловдивчанин може да предложи своя " най-хубав човек ", а когато до 18 часа тетрадките се изпълнят, се преглеждат заслугите и хората, които несъмнено са заслужили тази популярност, получават по- късно своята премия в общината. От една страна самата концепция да те спрат, както си вървиш по улицата, заседнал в грижи и проблеми и да те помолят да помислиш за нещо толкоз необичайно и ненадейно, поражда в началото усмивки у хората.

После, обаче, те се замислят и, застанали пред младите, изпълнени с очакване, напълно съществено оферират някого. Така в последните три години измежду най- положителните хора на Пловдив се подредиха доктор Маргарита Загорова, доктор и богослов, която непринудено работи в Пловдивския затвор, предприемачът Борис Калибацев, оказал помощ съществено в лекуването на момче с онкологично заболяване, студентката Катерина Чобанова, доброволец в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ " Св. Георги ", доктор Жорж Пелев, довел до сполучлив край бременност и раждане на жена с разнообразни болести, Кольо Бонев, напълно елементарен човек, който обаче е впечатлил близките с всеотдайните грижи за брачната половинка си, болна от Алцхаймер, Таня Калчева, здравна сестра, Ася Атанасова, Натали Пенева и Таня Аризанова, доброволки в Дом за възрастни хора с физически увреждания...
Списъкът може да се продължи години обратно до първото издание на тази акция, която през днешния ден попада във времевите рамки на предизборните пристрастености и несъзнателно поставя ударението на същинските полезности, които хората виждат и избират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР