За осигуряването на ефективно наказателно преследване на измамите и другите

...
За осигуряването на ефективно наказателно преследване на измамите и другите
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова за Програмата за Председателството на Съвета на ЕС

" За обезпечаването на дейно наказателно гонене на измамите и другите закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз, ще работим предпочитано за институционализирането и стартирането на работата на Службата на Европейския прокурор ". 

Това се показва в плана на Програма на България за Председателството на Съвета на Европейския съюз – 01 януари – 30 юни 2018 година Документът е оповестен за публично разискване и се чака да бъде признат в средата на август, съобщи БГНЕС.

Водещ принцип на Българското председателство ще бъде запазването на единството и солидарността сред страните членки посредством предложение на компромисни решения в границите на общностния способ. България ще постави старания за създаване и използване на ефикасни механизми за повишение сигурността на жителите на Европейски Съюз, подсилване на контрола по границите и по-ефективно ръководство на миграционните процеси. “От първостепенна значимост ще бъде и завършването на промяната на Общата европейска система за леговище, учредена на правилата на отговорност и същинска взаимност, и завършването на полемиката по актовете – част от правната рамка на тази система ”, написа в плана на Програма на Председателството.

В региона на сигурността и битката с престъпността и тероризма напъните на Българското председателство ще бъдат ориентирани към възстановяване на взаимната съгласуемост на осведомителните системи и бази данни на ЕС; завършване на работата по предложенията за изменение на правната рамка за действието на Шенгенската осведомителна система; слагане на основите за ефикасното използване на Директивата за продан на резервационни данни на пасажерите за задачите на битката с тежката престъпност и тероризма и формулиране на единни стандарти и процедури при осъществяването на инспекции за сигурност по границите и навътре в Европейски Съюз.

В региона на защитата, като част от сигурността на Европа, Българското председателство ще продължи интензивната и целенасочена работа по целите на Общата политика за сигурност и защита в осъществяване на Глобалната тактика на Европейски Съюз за външна политика и сигурност.

Европейският съюз има явен интерес от непоклатимост, сигурност и разцвет в Западните Балкани, където неговите правила и полезности се зачитат. Предоставянето на осезаема европейска вероятност за всички страни от Западните Балкани, в това число осъществяване на разговор, учреден на осъществяването на изискванията и правилото на личните заслуги, политическа воля и решителни промени от страна на тези страни, е от основно значение освен за района, само че и за Европейския съюз като цяло, показват от Министерството на българското председателство, което е създател на плана за стратегия.

България ще бъде балансьор и ще предизвиква среда на конкурентоспособност, която е значима за икономическия разцвет на жителите на Европейския съюз. Българското председателство ще работи върху основаване на оптимални условия за мощен стопански напредък в Европейски Съюз посредством самодейностите за подсилване на Икономическия и паричен съюз (ИПС). Република България ще насърчи полемиките, показани в стратегическите документи на Европейски Съюз, включително в Доклада на петимата президенти, Бялата книга на Комисията и други, гласят други от целите, които са свързани с второто от посланията на Председателството – Конкурентноспособност.

Осигуряването на сигурността на газовите доставки чрез диверсификация на източниците и маршрутите, отбрана на енергийната сериозна инфраструктура, както и действия, свързани с повишение на енергийната успеваемост като принос за понижаване на енергийното ползване, са измежду основните въпроси, по които Българското председателство ще работи за намиране на устойчиви решения.

Българското председателство ще постави старания за търсене на най-подходящите решения освен за бъдещето на кохезионната политика, само че и за цялостната кохезия в европейското общество.

Отчитайки необятно разпознатата от страните членки нужда от опростяване на законодателството, разпоредбите и процедурите, ще работим за усъвършенстване модела на споделено ръководство и дейно използване на правилото на пропорция, с фокус върху резултатите.

Ще работим за хармонизиране на разпоредбите на фондовете и инструментите на Европейския съюз, както и за намирането на верен баланс сред безвъзмездната финансова помощ и финансовите принадлежности, както и сред обичайните цели и новите провокации, написа в плана.

Инвестициите в стопански напредък и работни места не престават да бъдат настоящ приоритет. С цел да се подсигурява осъществяването им и при отчитане на трендовете за бюджетни ограничавания и зараждащи нови провокации от решаващо значение е да се употребява цялостният капацитет на всички стратегии и принадлежности.

Общата селскостопанска политика и културата като стратегически запас за по-добро бъдеще на Европейски Съюз, ще са други от целите на Българското председателство на Европейски Съюз, оповестени от ведомството на министъра на европредседателството Лиляна Павлова. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР