За осигуряване на обществен ред и безопасност на движението по

...
За осигуряване на обществен ред и безопасност на движението по
Коментари Харесай

Гей парадът ни е струвал малко над 90 000 лв.

За обезпечаване на публичен ред и сигурност на придвижването по време на провеждането на София Прайд 2019 от държавния запас са изразходвани 91 455,10 лева Това включва и възнаграждението за положен ексклузивен труд и осигуровки върху него за чиновниците.

Това отчете министърът на външните работи Красимир Каракачанов на въпрос от депутата от " Атака " Десислав Чуколов по повод разходваните публични средства за провеждането на София Прайд 2019.

Гей парадът се организира на 8 юни, дружно със съпътстващите го събития " Да запазим децата от разврата " и Национален поход на фамилиите.

В него са взели участие 3-4000 индивида, като за обезпечаване на обществен ред и сигурност на шествието са били ангажирани поетапно 756 полицейски чиновници.

През 2015 година те са били 848, през 2016 година - 1215. Тази година служителите на реда, които са употребявани за защита на това мероприятие са по-малко, акцентира Каракачанов.

През 2015 година държавният разход за събитието е бил в размер на 94 590 лева, през 2016 година - 149 982 лева

На Похода за фамилиите са взели присъединяване 400 индивида, като са били ангажирани 42 полицейски чиновници. На шествието " Да запазим децата от разврата " участниците са били 80-100 души, а ангажираните чиновници на реда - 199 души.

" Всеки гей церемониал в България коства приблизително 100 000 лева и към 1000 поданици на Министерство на вътрешните работи, които да се грижат за защитата на този церемониал. Защо е нужно това? На кого е нужно? На американското посолство, на Сорос? Нека те да ги дават тези пари. Защо Община София разрешава това да се случва? ", обърна се към външния министър Чуколов. 

Каракачанов акцентира, че той също е срещу посланията на събитието, само че то е позволено от Софийска община.

" Аз постоянно съм се противопоставял срещу тази джендърска наклонност и сходни прояви. Самият аз като жител бях на шествието на обичайното българско семейство. От друга позиция обаче, има закони в страната. Споменах ви Закона за митингите, шествията и обществените прояви, съгласно който всяко едно сходно мероприятие се охранява от органите на реда. Аз съм склонен с Вас, че за сходни мероприятия сходни пари наподобяват доста, само че в края на краищата подобен е законът. Служителите на Министерство на вътрешните работи при издадено позволение на столична община са длъжни да охраняват всяка една обществена демонстрация в другите ѝ форми "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР