За още един член на кабинета с апартамент, закупен на

...
За още един член на кабинета с апартамент, закупен на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Добре е Борисов да си огледа министрите, има още такива с имоти

За още един член на кабинета с апартамент, закупен на фрапиращо ниска цена, загатна вицепремиерът Валери Симеонов пред публицисти в коридорите на Народно събрание.
" Добре е Борисов още малко да си огледа министрите ", сподели Симеонов във връзка апела на премиера от тази заран за оставки на проверяваните от прокуратурата за имотните кавги.

Симеонов отхвърли да назове име, само че съобщи, че измежду министрите от кабинета има притежател на апартамент в " Овча купел " - 142 кв. м., закупен за 61 хиляди лева Вицепремиерът добави, че не приказва " измислици ", само че отхвърли да каже дали е подал сигнал до проверяващите по случая.

„ Това, което се откри за „ Артекс " е всеобща процедура в строителството в България. Масова процедура е укриването на налози, след това понижаване на налог здания към общините. Значи втори тип налог се укрива. И всичко това, би трябвало да ви кажа, няма по какъв начин да не е било известно на съответните районни чиновници на Национална агенция за приходите. Но това е една всеобща процедура. Всъщност няколко индивида станаха жертви на политическа акция, която сподели пред обществото една всеобща процедура на злоупотреби в строителството ", сподели Симеонов.
По-рано денем стана ясно, че основният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил инспекции на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и брачната половинка на Лозан Панов поради изявления в медиите за добити недвижими парцели. В отговор шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев съобщи, че излиза в отпуск до момента в който трае инспекцията на прокуратурата.

Междувременно министър председателят Борисов предложи ръководителя на правосъдната комисия Данаил Кирилов да заеме мястото на Цецка Цачева като правосъден министър. Самата Цачева подаде оставка също поради абсурда с евтините жилища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР