За осем години от стартирането на инициативата на Сдружение “Самаряни”

...
За осем години от стартирането на инициативата на Сдружение “Самаряни”
Коментари Харесай

Тази вечер връчват наградата “Добрият Самарянин”

За осем години от стартирането на самодейността на Сдружение “Самаряни” номинациите в състезанието са общо 75 - все образци за добротворство. Тази година номинациите са шест и кой от тях ще стане добротворец на 2018-а ще стане ясно през днешния ден на публична гала от 19 часа в Държавна опера - Стара Загора.
Първите номинирани са Кирил Марков, Станко Димов, Христо Марков, Милка Колдамова, Любомира Райкова, Петко Петков, Венко Добрев и 492-мата доброволци от Facebook групата “Да намерим Милка!”. Те се провеждат в обществената мрежа и пет денонощия неуморно ревизират всеки сигнал и обхождат всяко място, до момента в който не откриват жива изчезнала жена, страдаща от заболяването на Алцхаймер.
Юсни Ибрям събира бригада от служащи, които за броени дни изливат основи, зидат стени и построяват нов покрив и дружно възвръщат безплатно срутената от стихия къща на останала без поддръжка стара жена от село Кравино, община Опан.
Янко Янков поддържа лекуването на млада жена посредством подаяние на персонални средства и обезпечаване на обекти, в които се разполагат дарителски кутии, оказва помощ на възрастен мъж за възобновяване на вреди от тежък случай с газова бутилка, избавя безприютен мъж от премръзване и спомага за настаняването му в предпазена среда.
Петко Димов без да се поколебае или замисли, че не може да плува добре, се хвърля във водите на езеро “Загорка” и избавя давещо се 4-годишно дете, паднало във водата откакто изгубило ръководството над своя велосипед.
Д-р Крумова се бори в продължение на години да стабилизира положението на 9-годишно дете, което се нуждае от бъбречна трансплантация, оказва поддръжка на фамилията му за превъзмогване на бюрократични спънки и увлича хора, с помощта на които акцията за избавление на детския живот е сполучлива.
Д-р Димитричка Динева, Мано Манев, Мария Радева, Радка Колева, Радни Раднев, Златка Скоколиева, Данка Дончева, Катя Пенчева, Стефан Стефанов и Пенка Ялъмова - техният подстрекател и ръководител на Сдружение „ Диабет” . Членовете на сдружението и десетки доброволци - пациенти с диабет и техни близки безплатно и безусловно поддържат други хора с това заболяване. Извършват скрининги за ранно диагностициране, дават потребна здравна информация и консумативи в дребните обитаеми места в общината, организират срещи за по-лесно приемане на диагнозата и живота по-късно, образоват по какъв начин се управлява кръвната захар в домашни условия, споделят персонален опит и предизвикват здравословния метод на хранене и физическа интензивност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР