За организирането на среща между президентите на Русия и Украйна

...
За организирането на среща между президентите на Русия и Украйна
Коментари Харесай

Лавров: Зеленски има несериозен подход към преговорите

За организирането на среща сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски е належащо първо да бъде обновен преговорният развой сред Москва и Киев. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след договарянията с турския му сътрудник Мевлют Чавушоглу в Анкара, представен от международните организации и турските медии.

Изхождаме от това, че преговорните екипи би трябвало да възобновят работата си, сподели Лавров.

По думите му "украинският водач има лекомислен метод " към договарянията с Русия, показва ТАСС.

Междувременно Чавушоглу сподели, че Турция се пробва да води уравновесена политика към Украйна, както и че тя схваща, че някои от решенията ѝ не са одобрявани от Киев.

Разбираме, че Украйна не е задоволена от обстоятелството, че не се присъединихме към глобите срещу Русия. Турция обаче от началото на рецесията се старае да има уравновесена политика и "не се пробва да угажда на която и да било от страните ".

Руският външен министър Сергей Лавров е на посещаване в Анкара. Турция координира тясно съдействие с Русия и Украйна за обновяване на износа на зърно от украинските пристанища. Планът, под управлението на Организация на обединените нации, би трябвало да отвори безвреден морски кулоар за превъзмогване на световната продоволствена рецесия, провокирана от войната в Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР