За опростяване на пропускателния режим и общ граничен контрол между

...
За опростяване на пропускателния режим и общ граничен контрол между
Коментари Харесай

България и Македония ще работят за общ граничен контрол и изграждане на транспортен коридор № VІІІ

За опростяване на пропускателния режим и общ граничен надзор сред България и Република Македония се договориха да работят със взаимни старания заместител министър-председателят Томислав Дончев и македонският заместител министър-председател по икономическите въпроси Кочо Ангюшев.
 3p1a2283  ms
Двамата организираха среща в границите на формалното посещаване на вицепремиера Дончев за Българо-македонския бизнес конгрес, който се организира през днешния ден в Скопие, оповестяват от Министерски съвет.

Общ приоритет за двете страни е построяването на транспортен кулоар № VІІІ и железопътната линия по направлението Скопие – София, като България ще направи всичко належащо да бъде ускорено завършването, съобщи вицепремиерът Дончев. Заместник министър-председателят Кочо Ангюшев акцентира, че Република Македония има интерес към усилване на съдействието с България и в бранш енергетика.

Вицепремиерите Дончев и Ангюшев се сплотиха към нуждата от обзор и облекчение на всички правила и административни режими, които са в тежест за вложенията и търговията сред двете страни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР