За опит за измама на украинци с български корени алармира

...
За опит за измама на украинци с български корени алармира
Коментари Харесай

Измамници се възползват от нещастието на хората - предлагат документи за българско гражданство

За опит за машинация на украинци с български корени сигнализира в " Денят стартира " Райна Манджукова - ръководител на Център на бесарабските българи у нас.

По думите й, са се засилили хора, които всеобщо оферират на бесарабски българи бързо издаване на българско поданство или документ за непрекъснато престояване. Манджукова подсети, че за престояване в България е задоволително да имат единствено статут на емигрант.

" Бих желала да предпазя нашите сънародници. За страдание в последно време се задействаха всевъзможни " доброжелателни " хора, които оферират на българите по генезис - бесарабски и така нататък, доста бързо да им създадат непрекъснато престояване и други и българско поданство. Искам да кажа, уповавам се да ме чуят повече от нашите сънародници, които към този момент са тук и са с български генезис, апелирам ви - не се доверявайте на такива оферти. И в двете процедури се изискват документи, които би трябвало да бъдат издадени в Украйна. Сами разбирате, че сега няма по какъв начин Украйна да ви издаде нито удостоверение за съдимост, нито здравно удостоверение ", изясни Манджукова.

" Лично аз и нашата организация сме в контакт с държавните институции и разбираме, че това е невиждана рецесия. Това не са сирийци, които идват на вълни, без документи. Никой не е очаквал, че в 21 век ще има бежанци от цивилизована страна ", добави Манджукова.

В петък имахме среща с щаба, съгласуван от вицепремиера Калина Константинова и за пръв път ни споделиха - имаме потребност от вас и ние започнахме да работим, разпределихме се по групи.

" Бежанците, които към този момент са тук - те питат, задават въпроси ", добави Манджукова.

" Не мога да оправдая примерно една дирекция " Полиция ", в която районните ръководства не знаят, че има наложителна регистрация на бежанци, всеобщо се оплакват хора, че от районното ги изпращат в " Миграция "... бежанци. Не е мъчно да се пусне едно писмо до Районните ръководства ", разяснява Манджукова.

Тя показа, че нейната организация настанява бежанци в семейства, при хора, които са подготвени да отворят вратите на домовете си. За разлика от хотелиерите, никой от тези хора не е задал въпроса дали ще получи някаква държавна отплата и каква.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР