За Опера в Летния театър 2018 е чест да посрещне

...
За Опера в Летния театър 2018 е чест да посрещне
Коментари Харесай

Тенор, посланик на Генуа пред света, идва във Варна

За Опера в Летния спектакъл 2018 е чест да посрещне за заключителния церемония концерт на 23 август, 21.00, Фабио Армилиато, един от най-изтъкнатите модерни тенори на международната оперна сцена, който се откроява с прелестен глас, висок указател, изключителна благозвучност, впечатляващо артистично наличие и не на последно място - харизма.

Фабио Армилиато е дипломат на родния си град Генуа пред света и това прави неговия гастрол във Варна още по-значим, още повече, че Варна и Генуа са побратимени градове. Протоколът за другарство и съдействие сред Варна и Генуа, Италия, е подписан през 2006 година, като главните области за обмяна на положителни практики са свързани с туризма, стопанската система, обществения живот и културата.

След завършването на Консерватория " Николо Паганини “ в Генуа, ФАБИО АРМИЛИАТО дебютира в " Симоне Боканегра “, откъдето стартира и стремителната му кариера в най-престижните оперни театри, като Метрополитън опера, Миланската канара, Парижката опера, Teatro Real в Мадрид, Операта в Сан Франциско, Виенската Щатсопера и други

Жъне международен триумф с ролята на Кавароди от " Тоска “ в Арена ди Верона, Teatro Real в Мадрид, Римската опера, също в Миланската канара под диригентството на Лорин Маазел и в Ковънг Гардън, под диригентството на Антонио Папано.  

Пее в " Турандот “ в реконструирания Petruzzelli-Theatre в Бари, извършва своя свръхестествен Родолфо от " Луиза Милер “ в Цюрихската опера, дебютира в " Отело “ в Opera Royal de Wallonie в Лиеж. През 2011 е отличен с първата интернационална премия " Тито Скипа “ и премията " Бениамино Джили “. За присъединяване си в " Силата на ориста “ в Opera de Wallonie в Лиеж е почетен, дружно с известното сопрано и негова брачна половинка Даниела Десси, с влиятелната премия " Premio Ginestra ". 

В церемония концерта на 23 август в Летния спектакъл, под диригентската палка на изтъкнатия Маестро Борислав Иванов, Почетния жител на Варна, прочут на четири континента, и режисурата на Кузман Попов, с изключение на Фабио Армилато, ще се включат съвсем всички солисти на Държавна опера Варна: Илина Михайлова, Деян Вачков, Линка Стоянова, Валерий Георгиев, Ирина Жекова, Венцеслав Анастасов, Свилен Николов, Пламен Димитров, Даниела Дякова, Михаела Берова, Мария Павлова, Вяра Железова, Филипа Руженова.    

Широка известност носи на Фабио Армилиато и присъединяване му във кино лентата на Уди Алън " На Рим с обич “, където той се снима, дружно с Алек Болдуин, Пенелопе Крус и други именити артисти. Лентата открива Международния кино фестивал в Лос Анжелис през 2012 година

Филмът споделя, в типичния подигравателен жанр на Уди Алън, за един необикновен режисьор, в осъществяване на самия Уди Алън, който е налегнат от манията да търси нови лица. Режисьорът инцидентно дочува някакъв тенор да пее оперна песен под душа (всички италианци пеят опера под душа J) и взема решение, че точно този човек ще бъде неговото огромно изобретение. Тенорът, става известно, не е професионален оперен артист, само че все пак режисьорът го записва за кастинг. Тенорът, както и се чака, се проваля, а режисьорът е подложен на унищожителна рецензия от снобското си обграждане. В този миг обаче режисьорът е осенен от избавителната концепция да изнесе душ на сцената. И в действителност, под душа тенорът още веднъж запява прелестно.

След присъединяване си в заключителния Гала концерт на Опера в Летния спектакъл на 23 август, ще приветстваме Фабио Армилиато и на идващия ден, когато той, дружно с другите ВИП посетители, ще мине по аления килим на Международния кино фестивал " Любовта е полуда “. XXVI издание на известното кино събитие ще се организира във Фестивалния и конгресен център, от 24 август до 2 септември 2018 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР