За опазването на чистотата на въздуха най-важното е се използват

...
За опазването на чистотата на въздуха най-важното е се използват
Коментари Харесай

Бъдещето на чистия дом е в естествените продукти

За опазването на чистотата на въздуха най-важното е се употребяват естествени артикули, както и близки до тях, а всичко това, което сътворяваме, първо да бъде обърнато към природата. За това моли по време на проведената от в. " Марица " полемика " Чистотата на въздуха в затворени пространства " инж. Яна Галинчева - съучастник в българо-белгийската компания „ Дуситекс “ООД. Създадено през 2007 година като джойнт венчър, сдружението с индустриална база в с. Скутаре, е профилирано в направата на редица интериорни произведения. Сред тях са матраци за деца, възрастни и ортопедични, медицински матраци, протектори за болнични кревати, олекотени завивки, възглавници, спално долни дрехи и други Почти цялата продукция е насочена за износ - с нея се подреждат лечебни заведения, детски заведения, старешки домове, хотели и други в Западна Европа.

Механизмите и лостовете за запазване чистотата на въздуха са в локалната власт. Темата, която от ден на ден ще бъде на дневен ред у нас, освен че от дълго време се дискутира в Европа, само че и се работи за разрешаването на казуса, разяснява госпожа Галинчева. В тази връзка още от основаването си " Дуситекс " се старае да съблюдава всички правила за запазване чистотата на въздуха. Водени от грижата за децата и хората в неравностойно състояние, сътрудниците ползват иновация - 3D топер при производството на матраци.

3D материалът имитира пчелна пита, което разрешава въздухът непрестанно да се аерира - за 1 кв. м минават 2 хиляди л/сек. Това потвърждава, че даже бебенцето да падне на носленце или на устичка, няма по какъв начин да остане без въздух, което е извънредно значимо за предварителната защита на детското здраве, също и на инвалидите, безапелационна е госпожа Галинчева. Тя посочи, че матраците с 3D топер „ Дуситекс “ продава от 3-4 години в Европа, а неотдавна с тях са спечелили приз на профилирано ревю в Германия. За страдание на българския пазар мъчно се налагали, защото били непознати като артикул. Купували се нормално от хора с особена грижа за здравето на децата си.

Дамата предлага да се употребяват матраци, които са от по-естествени материали. Калъфите могат да бъдат от бамбук, памук и други, което е най-хубавото. Всички тъкани, с които те работят, са с високо качество, обработени срещу акари и алергии. Важно е да имаме и просвета към чистотата, тъй като без разчистване, най-много на пространствата, където спим, въздухът няма по какъв начин да бъде чист даже и в нашите матраци. За да се поддържа чист матракът в домашни условия, госпожа Галинчева предложи да се употребява протектор. Горната му част да е направена от бамбук или памук, а долната от полиуретанова дишаща промазка, което не разрешава течности да попадат на матрака. Освен това е добре матракът да се почиства и с прахосмукачка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР